viernes, 28 de noviembre de 2014

Els reporters de Callejeros i Encarcelados participen en la III Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura

Alejandra Andrade i Jalis de la Serna han visitat avui la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat de Barcelona amb motiu de la celebració de la III Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura. 

Els periodistes i reporters de Callejeros Viajeros i Encarcelados han parlat de la seva trajectòria a la televisió a través d’experiències viscudes durant el rodatge dels diferents programes. Les diferències d’enfocament en cadascun dels programes són notables: la calma i els luxes de Callejeros Viajeros no estaven presents mentre rodaven Encarcelados. 

Jalis de la Serna ha explicat que l’objectiu principal del programa Encarcelados era analitzar els motius pels quals persones de nacionalitat espanyola s’havien introduït en el món del narcotràfic però des de l’interior de les presons de Colombia, on estaven tancats. En canvi, ha explicat que l’enfocament del programa va canviar força quan van observar que a les presons on accedien “es vulneren els drets humans”. El fet de poder-ho gravar, “ens ha permès denunciar-ho”, ha assegurat Alejandra Andrade.