viernes, 28 de noviembre de 2014

Viaje al blanco, crònica d'una expedició polar

Jordi Canal Soler ha presentat Viaje al blanco, llibre en el qual relata una expedició que va fer en grup a l'últim grau fins al Pol Nord. Durant la xerrada l'autor ha confessat que és un llibre que va sorgir arrel del desenvolupament de l'expedició i les aventures que va viure el grup, i que, per tant, no estava planejat. A més de les vivències del grup, el llibre també té una vessant més personal, i és en alguns episodis l'autor parla sobre les seves pròpies superacions i les seves pors. "El miedo estaba en no saber si esa expedición sería demasiado dura para mí". 
Però el més important que li han ensenyat els viatges, el que més ha après, és a viatjar amb humilitat, i per il·lustrar-ho cita Flaubert: "el viaje es una cura de humildad: te das cuenta del diminuto lugar que ocupas en el mundo". Segons Canal Soler, quan es viatja amb humilitat, un descobreix molt millor com són les cultures, els paisatges, i com respectar tot això.
Per tenir una primera sensació sobre el llibre, l'autor ha publicat un petit trailer del llibre amb imatges de l'expedició.