viernes, 28 de noviembre de 2014

Jordi Pérez Colomé reflexiona sobre l'aventura en els viatges

Jordi Pérez Colomé ha presentat el seu llibre Adiós, Gongtan en la III Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura, organitzada pel Gabinet de Comunicació i Educació de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
Pérez Colomé ha parlay sobre Adiós, Gongtan, un llibre escrit a partir de les experiències que va viure l'autor durant el seu viatge a la Xina central. Gongtan és un petit poble a prop del riu Wu amb un centre històric de casetes de fusta en perill de ser destruïdes a causa d'una presa d'aigua. L'autor, doncs, va voler conèixer aquesta realitat des de ben a prop. Es tracta d'un viatge ple d'aventures que mostra una societat xinesa més propera a la que estem acostumats. A més, la Xina és un país que Pérez Colomé ja ha visitat en altres ocasions i pel qual sent cert afecte, cosa que afecta en la redacció del llibre. 
En quant a la gran pregunta de la taula rodona, "què t'ensenya el viatge?", l'autor ha destacat sobretot que els viatges fan que et fixis més en els detalls, t'ajuden a veure-hi més enllà. Per exemple, una anècdota curiosa que fa servir Pérez Colomé per il·lustrar aquesta idea és com es va adonar del perquè de la mala qualitat del cafè en la majoria de locals, i és que a la Xina posen molta aigua al cafè perquè estan acostumats a posar-n'hi molta, també, al te.

Adiós, Gongtan
Portada del llibre Adiós, Gongtan

A més, la plataforma Google Books permet fer un petit tast de les primeres pàgines del llibre de Pérez Clomé.